Annons:
Etiketttesla
Läst 417 ggr
johan
6/4/20, 8:39 PM

Tesla Sentry Mode

Tesla har sammanlagt 8 kameror som hjälper autopiloten. Dessa kameror fungerar även som "dashcam" medan du kör. Bilen spelar alltid in framåt, bakåt och på vardera sidan av bilen. 

Om något händer kan du trycka på en knapp på skärmen så sparas de senaste 10 minutrarna. Man kan också ställa in så att det automatiskt sparas när du tutar. 

När bilen står parkerad är kamerorna i ett slags vaktläge. Dom håller koll runt bilen och om dom upptäcker något som kan vara "hotfullt" så blinkar först lamporna på bilen och skärmen visar ett varning om att inspelning pågår. Om bilen påverkas mer aggressivt, t ex någon rycker i dörrarna, puttar, med mera triggas larmet och bilen tutar och spelar dramatisk musik på högsta volym.

Så om du någon gång backar på en Tesla, slår upp din bildörr i sidan på en Tesla eller försöker förstöra den kan du vara ganska säker på att du blivit filmad under tiden.

Mvh // Johan

Född vid 334.00 PPM

Annons:
Niklas
6/5/20, 6:18 PM
#1

Intressant med kameraövervakningen. Vet du om det har undersökts ifall den är i linje med svenska lagar? Det är inte helt självklart tycker jag.


Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

johan
6/5/20, 10:25 PM
#2

#1: Jag tror att Datainspektionen sagt att man behöver ha en stor skylt som informerar om att inspelning pågår. Tror knappast det prövats ännu. Händer inget så raderas materialet automatiskt så fort lagringen börjar ta slut. 

Händelser som verkligen triggat Sentry Mode, eller man manuellt tryckt på Spara, raderas inte automatiskt. Många har kunnat bevisa för försäkringsbolag att motparten ska betala tack vare detta.

Mvh // Johan

Född vid 334.00 PPM

Tom
6/5/20, 10:29 PM
#3

Jag tror att lagarna kommer att anpassas efter hur alla använder funktionerna eftersom det är en bra grej att kunna styrka vad som egentligen har hänt vid ett brott.

Upp till toppen
Annons: