Annons:
Etiketterteslasjälvkörning
Läst 26 ggr
johan
2022-08-22, 13:38

Teslas stora uppdatering för självkörande bilar

Video som samlat olika klipp från personer som testat senaste Tesla FSD Beta. Denna version är en stor uppdateringar som löser flera tidigare problem.

T ex, svänga vänster över en trefilig snabb väg, där man i princip måste stanna i medianen. En typ av korsning som jag tror dom flesta mänskliga förare skulle bli nervösa över.

Hantera korsningar med dålig sikt, när man måste passera stopplinje långsamt och försiktigt för att se tillräckligt.

Denna uppdatering är också bättre på att uppfatta vad andra kommer att göra. Alltså inte bara reagera på vad som har hänt, utan mer mänskligt beteende att om den där personen fortsätter i den riktningen och det tempot, kommer dom snart komma fram framför den där bussen som just nu skymmer sikten.

Eller, den där bilen har alldeles för hög hastighet för att stanna vid rödljuset, bäst att vänta trots att det är grönt för mig.

Testarna är lokaliserade i olika delar av USA, som San Fransisco, Jacksonville, med mera. Så det är mycket varierande typer av trafiklandskap. Det är både nattetid och dagtid.

Till skillnad från exempelvis Waymo och Cruise som kräver HD-kartor och Lidar för att i förväg kartlägga vägen, så använder Tesla enbart kameror. Det gör att det fungerar på samma oavsett var bilen körs och att den fått lära sig trafikreglerna för det landet. Ett exempel på hur stor effekt detta har, är att den klarar av att navigera perfekt även när kartorna tror att det är korsningar med rödljus, fast vägen nyligen byggts om till rondeller.

Denna mjukvara kommer revolutionera världen mer än dom flesta förstår. Och den blir bättre i ett tempo som är nära på obegripligt.

Och eftersom alla Teslor sedan 2017 har hårdvaran för detta, så kan det installeras på drygt 2 miljoner befintliga bilar idag. Det handlar uteslutande om godkännande från lokala myndigheter.

Mvh // Johan

Född vid 334.00 PPM

Annons:
Niklas
2022-08-25, 20:29
#1

Använder inte tesla avståndssensorer också för saker på nära håll?


Vänliga hälsningar, Niklas
retuscherar du dina foton

johan
2022-08-25, 20:33
#2

#1: Autopilot/FSD gör inte det. Men dom används när du parkerar för att få feedback om avstånd runt bilen.

Dom används också för att förhindra olyckor där man trycker på fel pedal, t ex när man ska / har parkerat och ämnar trycka på bromsen, men råkar trycka gaspedalen i botten. Då är din acceleration nästan noll och bilen bromsar automatiskt.

Dom påstår att detta i snitt förhindrar 40 olyckor per dag.

Mvh // Johan

Född vid 334.00 PPM

Niklas
2022-08-25, 21:04
#3

Okej.


Vänliga hälsningar, Niklas
retuscherar du dina foton

Upp till toppen
Annons: