Annons:
Etiketttesla
Läst 508 ggr
Tom
2021-06-03 14:40

Tesla brann upp i olycka i Gnesta

De har inte gått ut i media än och sagt vilket bilmärke det var som brann upp den 29e maj i Gnesta men det är väl bara en tidsfråga innan det kommer ut att det var en Tesla. Så får vi se om drevet att elbilar är farligare än dito fossilbilar kommer igång som vanligt efter det här.

Mina svärföräldrar var andra bil på plats och hjälpte till att ta ut personer från bilarna innan räddningstjänsten var på plats. När de kom rök det från Teslan men inom några minuter var bilen övertänd. Tur att föraren drogs ur bilen i tid…
Det måste ha gått väldigt fort och det fanns tydligen inte några bromsspår från endera bil.

Fruktansvärt sorgligt oavsett skuldfrågan.

Annons:
Martin
2021-06-07 22:13
#1

Vet inte alls vad det är för väg och vet inget om olyckan mer än det jag läst, men det behöver inte alltid gå så himla fort för att det skall gå väldigt fel. Har själv sett några olyckor där det inte är några bromsspår värda namnet. Oftast kan man se spår i marken på var någon bil varit vid kollisionen om de fått någon förflyttning, men det är inte alltid och det är inte alltid där bilarna stannar utan kan vara en bit bort. Har bilarna bra ABS så skall de ju inte heller låsa och då kan det bromsats kraftigt utan att synas.

Att det var en Tesla spelar nog mindre roll, och alla fordonsbränder släpper en mängd mycket farliga ämnen som det är direkt ohälsosamt att vara för nära. Har själv varit det några gånger för mycket. Däremot så är det för räddningstjänsten en del utmaningar med elbilar där man måste lära nytt.

Här finns rätt mycket fakta, även en del "mytsläckare".

https://www.msb.se/sv/amnesomraden/skydd-mot-olyckor-och-farliga-amnen/raddningstjanst-och-raddningsinsatser/trafikolycka/trafikolycka-e-fordon/

mvh Martin

MSB har uppmärksammat riskerna med bränder i el- och hybridfordon och de svårigheter med till exempel giftig rök som räddningstjänsterna har vid räddningsinsatser. MSB följer utvecklingen för att kunna hålla vägledning och sammanställning uppdaterade.
Upp till toppen
Annons: