Annons:
Etikettsjälvkörning
Läst 43 ggr
johan
2021-01-29, 14:11

MobileEye självkörande bil

Det är inte bara Tesla som är långt fram vad gäller självkörning. Här är drygt 40 minuter oredigerad körning av en bil med MobileEye's teknik.

MobileEye använder i detta fall också bara kameror och radar, men inte lidar. Det är samma teknik som Tesla använder.

Skillnaden mot Tesla är dock att MobileEye kräver HD-kartor och kan bara köra på vägar som i förväg har dessa kartor. Waymo kan också bara köra på vägar med HD-kartor. Tesla har en mer generell AI och kan köra överallt.

Imponerande grejer!

Mvh // Johan

Född vid 334.00 PPM

Annons:
Niklas
2021-02-03, 15:55
#1

Är MobilEyes system något man hänger på vanliga bilar eller hur har de tänkt?Vad innebär HD-kartor? Är det bara högre detaljrikedom?


Vänliga hälsningar, Niklas
retuscherar du dina foton

johan
2021-02-03, 16:51
#2

MobileEye säljer tekniken till många bilmärken, t ex Volvo. Om bilen t ex kan läsa hastighetsskyltar så är det sannolikt MobileEyes teknik.

HD-kartor innebär att någon kört där tidigare och med lidar gjort exakta modeller av världen. Det ger dig precision på några centimeter.

Nackdelen är givetvis att det måste göras om vid någon större förändring. Och att alla vägar måste mappas upp. Så inte särskilt skalbart. Men förmodligen mycket effektivt för att få resultat snabbt på begränsade områden, t ex en stadsdel.

Mvh // Johan

Född vid 334.00 PPM

Niklas
2021-02-04, 10:18
#3

Så crowdsourcing, ungefär som Waze. Tack för svaren! 🙂


Vänliga hälsningar, Niklas
retuscherar du dina foton

Tom
2021-03-09, 17:23
#4

De har också kommit långt. Vid några tillfällen kan man tycka att den tvekade lite för länge. Som vid den större korsningen där det var bilfritt ganska länge innan den körde och när den väntade på att ambulansen skulle göra något. Jag undrar hur den skulle ha agerat om den hade fått möte vid ambulansen eftersom den knappast kunde se om det kom någon bil bakom ambulansen förrän den började köra om.

Man såg att föraren blev lite stressad när han fick möte med en lastbil som låg lite på fel sida av vägen.

/ Tom

Upp till toppen
Annons: